zondag, juli 30, 2006

Kayente Kayente


Op vrijdagavond ben ik naar de Jump Up of Warming Up geweest. De Jump Up is de opwarmer voor Carnaval. De sfeer is altijd erg goed door de opzwepende geluiden van de drums.

Vier brassbands lopen vanuit verschillende delen van Rotterdam naar de Coolsingel, waar een battle wordt gehouden. De battle of Brass was erg leuk, alhoewel in vergelijking tot andere jaren vond ik het tegenvallen. Een aantal jaar geleden werd er echt gebattled. Er stonden 4 podia en er werd tegen elkaar ge-battled. De winnaar dit jaar was Eternity Brass uit Amsterdam.


Na de battle trad Cubanito 20.02 op. Het swingde de pan uit, maar het echte swingen startte met DJ Fai-Oz. Hij mixte de meest populaire Caribische hits bij elkaar. De hele massa mensen was in beweging. We gingen uit ons dak.



Op zaterdag hadden we afgesproken met Teddy en P. Zoals gewoonlijk moesten we even zoeken waar zij zich bevonden, maar na de alom bekende aanwijzingen van Teddy waren we gearriveerd. (dit keer wel met wandelschoenen!)



Uit de muziekwagens in de optocht kwamen de opzwepende geluiden van Basic One. Het nummer Kayente Kayente, nummer 1 hit op Carnavalsgebied, deden je billen schudden. Zoals Teddy ook al had gemeld, vielen de schuddende billen erg tegen dit jaar.




De groepen die meeliepen waren darentegen erg mooi. Er waren 34 deelnemende groepen, 1511 volwassenen en 280 kinderen die meeliepen. 175 muziekanten en 22 nationaliteiten. Het was warm en broeierig, precies het weer wat bij Zomercarnaval hoort. Het was een heerlijke, gezellige en vooral swingende dag.

En dit was zo'n mooi karakteristiek hoofd (genomen door J. ) dat het plaatje er even bijmoest.